Lemahieu

Lemahieu Group officiële Belgische dealer van MEDITE SMARTPLY

15/04/2024

Deel dit bericht:

Plaatmateriaal

Sinds begin dit jaar maken we deel uit van het dealership-programma van MEDITE SMARTPLY, fabrikant van duurzaam geproduceerd houten plaatmateriaal. Via deze samenwerking willen we het gebruik van OSB- en MDF-plaatmateriaal stimuleren en focus leggen op kwaliteit en duurzaamheid.  Voor onze ‘platen’divisie, Lempan Panels zijn sterke lange termijnrelaties met hun leveranciers de absolute troef om onze klanten de kwaliteit en service te blijven garanderen.

Innovatieve houten plaatmaterialen

Sinds 1988 is Lempan Panels een vaste waarde in de houtsector. Onze klanten kunnen rekenen op een groot assortiment aan plaatmateriaal, korte leveringstermijnen en deskundig advies.

 

We hanteren daarbij een zeer duidelijke merkenstrategie. Deze diversificatie biedt een grotere keuzevrijheid aan onze klanten en het laat ons ook toe sterke relaties uit te bouwen met leveranciers en producenten van vooraanstaande merken en niche-producten.

“Al van 1997 werken we samen met MEDITE SMARPLY voor de aankoop van standaard MDF en OSB. Samen evolueerden we de voorbije jaren naar een diverser aanbod met meer speciale producten voor specifieke toepassingen. We zien hen als een partner die onze passie voor het product en duurzaamheid deelt. Dit dealershipprogramma onderstreept voor ons de waarde van een langdurige relatie, ” benadrukt Mike Lemahieu, CEO van Lemahieu Group.

lempan_medite_1080px

Samenwerking met gelijkgestemde bedrijven

“We zijn verheugd om de lancering van ons MEDITE dealernetwerk in België aan te kondigen," zegt Holly Waters-Marsh, Head of Marketing bij MEDITE SMARTPLY. "De MEDITE-dealers zijn geselecteerde gelijkgestemde bedrijven die een gemeenschappelijke visie op de markt delen en die een scala aan producten met toegevoegde waarde aanbieden, zoals MEDITE OPTIMA, MEDITE MR PLUS en MEDITE TRICOYA EXTREME (MTX). Het doel van het programma is om nauw samen te werken met MEDITE-dealers om zo nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en oplossingen met een lagere CO2-uitstoot aan te bieden in plaats van alternatieve, minder duurzame materialen. Daarnaast willen we een positieve impact maken op onze bredere toeleveringsketen via gezamenlijke innovatieve marketing."

MEDITE-PREMIER-Credit-Richard-Baker-Furniture_4x4

Producten in de kijker

Als toonaangevende leverancier van duurzame houten platen bieden we met MEDITE SMARTPLY innovatieve OSB- en MDF-panelen aan. MEDITE OPTIMA is daar een voorbeeld van, die de industriële normen op het vlak van bewerkbaarheid overtreft. Het is de ideale keuze voor gedetailleerde en ingewikkelde ontwerpen zoals diepfreesontwerpen. De platen zijn vlot te schuren met een hoger korrelniveau waardoor je minder schuurstappen nodig hebt om efficiënt een gladde afwerking te verkrijgen. Bovendien bespaar je verfkosten omdat het gladde oppervlak ook minder verf vereist.

Daarnaast is MEDITE MR PLUS MDF breder beschikbaar. Dit is een premium, vochtbestendige verlijmde mdf-plaat, die aan beide zijden is voorzien van een witte grondlaag en een niet-transparant, uv-gehard coatingsysteem. Deze eigenschappen maken MEDITE MR PLUS MDF ideaal voor keuken- en badkamermeubelen, gedetailleerd schrijnwerk, meubelprojecten, winkelinrichtingen en beursstanden. De extra grondlaag biedt nog meer installatiegemak waardoor de vakman tijd, moeite en geld bespaart. Het succes van deze collectie leidde tot een grotere voorraad. Hierdoor zijn naast grote afnemershoeveelheden nu ook kleinere hoeveelheden en individuele verpakkingen MR PLUS verkrijgbaar.

 

OPTIMA cabinets Instagram Graphic

Uit het juiste hout gesneden

Onze breed vertakte hout- en platenkennis, innovatieve technieken en duurzame materialen staan samen garant voor ecologisch verantwoorde toepassingen voor binnen en buiten. Graag meer informatie over onze producten of al exact in gedachten wat u in onze capabele handen wilt leggen?